Links naar verwante sites

Lezingen:
Deze worden gegeven in het Heemhuis en beginnen om 20.00 uur.
Voor leden is de toegang gratis, niet leden betalen € 2,50.

Let op!! De fietstocht valt in de vakantieperiode fietstocht op 15 augustus. Hiervan is het doel nog niet bekend, Wil en Lies Verbossen zijn hiermee aan de slag.

Maandag 18 september 2017: Gemert, ook een bijzonder gebied door Ad Otten uit Gemert. Ad zal ons meenemen in de geschiedenis van Gemert. Evenals het Land van Ravenstein was dit dorp geen onderdeel van Brabant. Dit had door de eeuwen heen nogal wat consequenties.

Maandag 16 oktober 2017: Pachthoeven van kasteel Heeswijk door Rien de Visser uit Heeswijk. Ook aan de rand van Uden stonden een aantal boerderijen waarvan aan de beschildering van de vensters en deur te zien was dat ze eigendom waren van het kasteel van Heeswijk. Rien zal meer over de geschiedenis vertellen.

Maandag 20 november 2017: Plukken, slachten en dekken door Adriaan Sanders.
Adriaan zal ingaan op een aantal typische werkzaamheden die in Uden en omgeving
plaats hadden. Zaken die na de oorlog nog gewoon waren, zijn nu al geschiedenis.

Maandag 18 december 2017: Filmavond in samenwerking met Het Uden Archief van
Bressers Evenals de vorige jaren zal de lezingencyclus van 2017 worden afgesloten
met een filmavond van films over de gemeente Uden.

Cultuureducatie: Kinderen uit groep 5 van de basisscholen in Uden, Volkel en Odiliapeel komen in het Heemhuis kennismaken met Heemkunde. Deze activiteit sluit aan op het project "Jan en Jet in 1910 in Uden".   Het geheel staat onder leiding van Kunst&Co.
De data in het eerste halfjaar van 2017 zijn: 26 januari, 16 februari, 6 april, 18 mei en 8 juni.

Klik hier voor de kalender van de Heemkundekring Uden voor de komende maanden.

Klik hier voor het cumulatief overzicht van gegeven lezingen van de Heemkundekring Uden.